Домашните помощници, за които мечтая

Домашните помощници, за които мечтая

Началото на ноември е онзи момент от годината, в който аз започвам да правя списъци на всичко, което искам/ имам нужда да купя от Черния петък. За почти една година майчинство съм стигнала до момента, в който уредите за дома и помощниците в домакинството се изкачват на по-предни позиции в wish list-a ми дори от дрехите. Ще направя още минимум една подобна статия за дрехи, а може и детски нещица.

По принцип не вярвам сляпо на намаленията на Черния петък, който напоследък прераства в седмица, но мисля че при едно подробно проучване, човек може да добие представа дали наистина има оферти, които да си заслужават.

Миналата година по това време бях бременна в 8 месец и реших, че Черният петък е подходящ момент да напазарувам повечето неща за бебето. Така или иначе тези неща ми трябваха и щях да ги купя, поне да се възползвам от някакви намаления.

В този пост ще споделя всички уреди, на които съм се спряла, а ако имате препоръки за някой от тях или сходен, ми пишете.

Прахосмукачка-робот

Откакто преди няколко години разбрах, че съществува такова нещо, си мечтая да го имам. И ако доскоро ми се струваше, че все пак мога да мина и без тази иновация, откакто детето пропълзя и започна да замеря кучето с храна, вече е не просто желателно, а направо наложително.

Вкъщи правихме проучване и сме се спрели на Xiaomi Roborock 2 S55.

Кафеавтомат

Решихме да заменим старата ни кафемашина, която работеше с капсули, с кафеавтомат . Този вид машини работят с кафе на зърна и го мелят при приготвянето на всяко кафе. След огромното количество химия, което съм изпила 7 години от капсулите, сега нямам търпение да пия по-качествено кафе, затова кафеавтомата се нарежда на челна позиция този ноември. Ползвали сме подобна машина на марката Krups и затова сме се насочили към нея – знаем какво да очакваме и цената е сред приемливите за подобно нещо.

Мултикукър

Аз готвя почти всичко, което Алиса яде на този етап, защото предпочитам да знам произхода на продуктите, с които я храня, а и тя все по-категорично отказва готовите пюрета и друг тип бебешки храни. Алиса вече се храни с голямо разнообразие храни и мисля че наближава моментът, в който ще започна да готвя за цялото семейство, а не искам да й давам пържени храни поне докато зависи от мен. Затова съм се ориентирала към някакъв уред за готвене на пара, който да ми пести време, а и приготвената храна да е здравословна. Разглеждах този уред на Philips, но приемам съвети по тази точка, защото не съм напълно сигурна какво ще ми бъде полезно.

Филтърна кана

Тази ще бъде трета подред само в дома ни в София. От години не купувам бутилирана вода за вкъщи, а използвам кана с филтър. Първата ми кана ползвах 6 години, а втората само една, но проблемът не беше в нея, а в нас, че я изпуснахме няколко пъти и вече е непотребна.

Двоумя се между модела, който имахме досега, и кана Brita, която не съм ползвала никога.

Робот за почистване на прозорци

Почти съм сигурна, че такова роботче няма да е мое на този Черен петък. Просто наред с всички по-необходими неща се нарежда назад в списъка ми, но пък определено ме кара да се замисля да си го взема при първа възможност. Аз съм от хората, които никак не обичат да мият прозорци и такава джаджа би ме улеснила много.

P.S. Познаваме човек, който има от тези роботчета и е много доволен от работата им.

Има неща за домакинството, които са мои редовни покупки от Черния петък, защото знам, че са реално намалени. Малко са нелепи, но пък съм сигурна, че са необходими за всички.

 1. Перилни препарати и таблетки за миялна машина – така или иначе ползвам в големи количества целогодишно, предпочитам да се запася на по-разумни цени.
 2. Памперси – миналата година прекарах много време в офисите на Спиди за приемане на пратки от Черния петък и забелязах колко много кашони на Pampers и останалите брандове за пелени са поръчани от намаленията. Явно всички родители на бебета се запасяват поне до Великден с памперси на промо цени, така че тази година ще вземем и ние.
 3. Храна за кучето – Рафи е на специална диета заради атопичната си кожа и му купуваме само няколко вида специална храна, затова, ако я намеря на промоция, взимам от най-голямата разфасовка.

3 мнение за “Домашните помощници, за които мечтая”

 1. Евгения Попова ноември 11, 2019 at 8:27 pmEditReply

  Аз бих си взела и енергоспестяващи крушки на Philips, пречиствател-овлажнител за въздуха у дома и един специален смарт кантар на Xiaomi, който има опция за изчисляване на натрупаните мазнини. Големи оферти има и за електронните четци wanna be Kindle, но със същите параметри на половин цена. 😉

  • Marina Post authorноември 12, 2019 at 10:00 pmEditReply

   Смарт кантарът ме плаши малко 🙂

 2. Pingback: Онлайн магазините, от които не се страхувам да пазарувам - Step Forward

Изкажи мнение